31 Mayıs 2007 Perşembe

Ağva'da Yapılacaklar ve Yapılmayacaklar

Evet karar verildi; haftasonu Ağva yolcusuyuz. Dağ başında eski bir köy evinde kalacak, mangalda kızartıp bol bol et yiyecek ve şuursuzca alkol alacağız. Tüm bu plan içinde yapılması ve yapılmaması gereken bazı şeyleri kararlaştırdım;

Ağva'da YapılMAyacaklar
* Eğer eski köy evinin bodrumunda ya da tavan arasında "Cin Çağırma", "Orman Ruhlarını Uyandırma" gibi başlıklı bir kitap bulunursa yüksek sesle bağıra bağıra okunmayacak.
* Eğer evin önünde sallanan bir salıncak eve yaklaştığımızda birden durursa acilen arabalara binilip uzaklaşılacak.
* Eğer köylülerden biri bize "bu evin altında eskiden kalma bir kızılderili mezarlığı vardı" derse, kızılderililerin Ağva'da ne işi var diye sorgulanmayacak, acilen arabalara binilip uzaklaşılacak.
* Eğer köye yaklaşırken yaşlı bir köylü adam/kadın bize "o eve giden çok olmuştu ama geri dönen hiç olmadı" ya da benzeri birşey derse, acilen arabalara binilip uzaklaşılacak.
* Eğer gece vakti, "haydi ormana çıkıp Blair Cadısı tribi yapalım" diyen olursa önce bir temiz dövülecek sonra acilen arabalara binilip... pardon bi' saniye bunu yapmamıza gerek yok.
* Eğer yerde ya da tavanda çizili pentagram, arapça ya da latince kelimeler bulursak veya evin bir noktasında ağzımızdan çıkan nefesi buhar olarak görebiliyorsak, acilen arabalara binilip uzaklaşılacak.
* Eğer telefon çalarsa ve diğer taraftaki ses "bir oyun oynamak ister misiniz" derse hemen Derin ve Kabaoğlu akılları başlarına gelene kadar dövülecek (Scream'in çift katil profiline grupta en çok uyan onlar keza).
* Eğer Bahar'a ağaçlar dalları ile sarkıntılık ederse, Bahar ağaçları oyalarken acilen arabalara binilip uzaklaşılacak.
* Eğer birinin kafası ters dönüyorsa ya da kusmuğu yeşilse konu fazla sorgulanmayacak, acilen arabalara binilip uzaklaşılacak.
* Eğer evde BETACAM bir video kaset bulursak önce "VHS - BETACAM savaşını nasıl oldu da VHS kazandı ya, bak sen şu pazarlamanın gücüne" konulu bir geyik yapılacak, ardından kaseti izleyip, halkayı görüp, kopyaları çıkartılıp Ağva'daki turistlere dağıtılacak.
* Eğer birden ortamı sis basar ve radyolarımız statik yaparsa hemen en yakın levye, sopa, elektrikli testere, balta alınacak ve arabalara binip uzaklaşmak yararsız olduğundan "save noktası" aranacak.
* Eğer biri "İki gruba ayrılalım, siz şuradan gidin, biz buradan" derse, dövülecek.

Ağva'da Yapılacaklar
* Bol bol et yenecek.
* Bol bol alkol alınacak.
* Bol bol korku hikayesi anlatılacak, korku filmi geyikleri yapılacak.
* Sabaha karşı alkollü bir şekilde denize girilecek, Jeff Buckley tarzı bir ölüm yaratılacak.

Hiç yorum yok: