30 Kasım 2007 Cuma

Fox = Maymun ?

Biliyorsunuz Fox Amerika'nın en çok tartışılan kanalıdır. Hem en çok izlenen hem de sürekli programlarının içeriğinin "crap" (mota mot çevirirsek "b*k", yorumlu çevirirsek "çer çöp") olduğuna dair eleştiriler alan bir kanaldır. Ayrıca geçmişte kalmış küçük George Bush ve Al Gore seçimlerine ve Florida olaylarına bakarak da tüm Fox yönetiminin ve her ne hikmetse muhabirlerinin dahi para ile kolayca satın alınabildiğini görürüz. Hatta satın alınmak ne kelime bilakis iktidar yalakasıdırlar. Ayrıca Amerika'daki her türlü korku ve paranoya kampanyasının (yok zenciler, yok güney amerikadan gelen ölümcül arılar, yok canlı bombalar, yok içinde hastalık taşıyan zarflar, vs vs) önde giden neferidir.

Bunları neden anlattım? Tabiki Türkiye'deki Fox kanalı ile ilgili. Fox'ta sabahları bir haber programı ve bunu da sunan bir insan evladı (!) var. Haberleri bu kadar kötücül, bu kadar yanlı, bu kadar yerlerde sürünen bir şekilde ele alabilmek herhalde özel uğraş gerektirir. Dediğimi anlamak için baskın ve 8 askerin rehin alınmasın sürecinde bu programa denk gelmeliydiniz. Stüdyoda şiirler okunuyor, kahramanlık türküleri, kanlar dökülüyor, kafalar uçuyor, kan yerde kalmıyor, faşizmin sınırları zorlanıyor. Bir ara neredeyse "stüdyoya bir Kürt getirdik, şimdi canlı yayında döveceğiz" falan diyeceklerinden şüphelendim.

Dakikalar önce yine Fox'u izliyorum (ben de manyak mıyım, madem sinir oluyorum niye izliyorum). Isparta yakınlarında düşen ve son yılların en büyük uçak kazası olabilecek bir kazadan bahsediyor. Kimse kurtulamamış deniyor. İHA muhabiri uçak enkazının orada. Canlı yayında bağlanıyorlar. Fox sunucusu diyor ki "yakınlarınızda bir yolcu yakını var mı, telefonu ona verin". İHA muhabiri "pek uygun olmaz diyor, çok üzgünler, yıkılmış durumdalar". Fox sunucusu ısrar ediyor. Bir adamcağıza veriyorlar telefonu. Adam telefonun diğer ucunda kim olduğunu bile anlamamış, belki yakını ile ilgili bir haber verecekler sanıyor. Ağlıyor. Fox sunucusu ısrarla saçma sapan sorular soruyor. Adam şaşırsın mı üzülsün mü. Doğal olarak hüngür hüngür ağlıyor canlı yayında. Ağlasın diye yayında tutuyorlar, Fox sunucusu aptalca sorularına devam ediyor. Neyseki İHA muhabiri adamdan telefonu alıyor da bu işkenceye son veriyor.

Sonra bir de haberi kapatırken orduya yalakalık yapacak ya. "Kahraman askerlerimiz orada çalışıyor" gibi birşeyler diyor. Ama iğrençliğini saklayamadığı için ardından da "ceset parçalarını topluyorlar" diyiveriyor. Sonra ileri gittiğinin farkına varıp "bu haberi vermek zorundaydık" diyor. Evet zorundaydınız da böyle mi zorundaydınız eh be Monkey!

Hiç yorum yok: