13 Kasım 2007 Salı

Zehir (I got the poison)

Bazen sisteminize bir zehir enjekte oluyor; söyleyen kişinin belki çok da üzerinde durmadığı birkaç kelime, aklınıza demir atan bir düşünce, gözünüzün önünden silemediğiniz hayali de olsa bir sahne, yüzünüze çarpılan (belki de zaten bildiğiniz ama korkarak içten içe doğru olmadığını umduğunuz) bir bilgi ya da gerçek.

Önce önemsememeye çalışıyor, eninde sonunda sisteminizden atacağınızı sanıyorsunuz. Ancak o siz bakmazken yavaş yavaş ve sinsice ilerliyor. Tüm dengenizi sistemli bir şekilde alt üst ediyor. Aldığınız her nefesin kokusu, yediğiniz herşeyin tadı, duyduğunuz her kelimenin anlamı bozuluyor. Sadece o zehri koklayabiliyor, onun tadını alıyor ve onun dediklerini duyabiliyorsunuz.

Zannediyorsunuz ki o zehrin bunu yapmasına izin vermeyebilirsiniz. Başa çıkabilirsiniz. Sanki biraz direnseniz, biraz karşı koysanız içinizden atabileceksiniz. Ancak zamanla karşı koymanıza imkan olmadığı kafanıza dank ediyor. Çünkü siz busunuz işte. O zehri siz kodladınız. O zehir de sizi siz yapan şeylerden biri.

Böylece sessiz ve yavaştan yayılıyor. Tüm güzel anıların, sevgi dolu düşüncelerin üzerini kaplıyor. Tat almanız gereken şeyleri acı kalp kırıklıklarına dönüştürüyor.

Size de sadece zehrin yayılıp güzel olan herşeyi öldürüp yoketmesini çaresizce izlemek kalıyor.


* Prodigy - Poison

2 yorum:

Adsız dedi ki...

endişelenmem gerekiyor mu?... kararsız kaldım. gerçi hafiften başlıyo ama...zehir...hımm..dur bi endişeleneyim..

Adsız dedi ki...

Valis romaninda P.K.Dick aynen bu konuya soyle deginir:

'I've always told people that for each person there is a sentence- a series of words- which has the power to destroy him. When Fat told me about Leon Stone I realized (this came years after the first realization) that another sentence exists, another series of words, which will heal the person. If you're lucky you will get the second; but you can be certain of getting the first: that is the way it works. On their own, without training, individuals know how to deal out the lethal sentence, but training is required to deal out the second.'

Zehrin panzehiri de bulunuyor diyor ama uzman birini bulmak lazim.