11 Temmuz 2007 Çarşamba

Hayri Pıtır'ın Sonu

Harry Potter'ın son kitabı "Harry Potter ve Ölümcül Takdis" 21 Temmuz'da piyasaya çıkıyor. Kitabın sonu Coca Cola formülü gibi korunuyormuş. Kitabın sonunu J.K.Rowling dışında sadece yayıncı firmanın en tepedeki 3 yöneticisi okumuş ve onlar bile gizlilik anlaşması imzalamışlar. Basılan kitaplar şifresini sadece bu yöneticilerin bildiği dev çelik kasalarda saklanıyormuş ve kasalarda bulunan uydu takip (GPS) sistemi ile ne zaman açıldığı ABD'deki genel merkezden kontrol ediliyormuş. Tabi bunların hepsi yayıncı firmanın PR şirketinin uydurduğu abartmalar olduğu açık. Ama Harry Potter nasıl bitseydi çok güzel olurdu diye düşünmeden edemedim;

* Harry Potter Voldemort'u öldürüp bir nedenden yerine geçmek ve Dark Lord olmak zorunda kalsaydı mesela ("Uçan Hollandalı'nın her zaman bir kaptanı olmalı" tribi).
* Hermione, Ron ve Harry arasında bir aşk üçgeni ortaya çıksaydı, bu Ron ve Harry'i düşman etseydi, Voldemort ile dövüşürken Hermione'nin ölmesi ile Ron Dark Lord'luk yoluna girseydi (Anakin Skywalker tribi).
* Voldemort hatalarını anlayıp iyilerin arasına katılsaydı. Öeh, dünyanın en saçma sonu (Spiderman 3'deki Sandman tribi).
* Harry Potter'ın aslında kendi kafası içindeki sanal bir dünyada yaşayan beyin özürlü bir çocuk olduğu ve tüm kitaplar boyunca aslında bir akıl hastanesinde olduğu ortaya çıksaydı (Return to Oz tribi). Daha güzeli o akıl hastanesi Arkham Asylum çıksaydı ve Harry Potter sonra Joker adını alsaydı (Oluşan franchise ile oyuncak satışları patlardı).
* Harry Potter kitabın sonunda Londra'nın semalarında süpürgesi ile uçsaydı ve tüm muggle'lara büyünün varlığını gösterseydi (Matrix I'in sonu tribi).
* Harry Potter Voldemort'u öldürseydi ama çıkardığı isyan nedeni ile büyücü toplumunda dışlansaydı (Princess Mononoke tribi).

Neyse sonuçta olan J.K.Rowling'in banka hesabına olacak. Ben kendisine bir evlilik teklifi e-mail'i daha yazayım...

Hiç yorum yok: