3 Haziran 2007 Pazar

Pandora'nın Kutusu Açıldı

22 inch'lik Phillips 220WS8 almamla birlikte Pandora'nın da kutusu açılmış oldu. Masamdaki 21 inch'lik CRT ekran gidince acayip bir yer açıldı. Ama ekranı raf olarak da kullandığım için üzerine dizdiğim dvd'ler boşa çıktılar. Ayrıca ekranın arkasında kalan dolaba yığdığım kitaplar devrilme aşamasında CRT'ye yaslanmışlardı ki şimdi orası da aşağı yıkılmış oldu. İçimde kötü bir his bunun bir domino etkisinin ilk taşı olduğunu söylüyor. Bunun ardından kablosuz klavye, mouse ve modem gelecektir. Sonra kitap raflarını çoğaltmak amacı ile odanın bir duvarının boydan boya kitaplığa dönüşmesi, bilgisayar masasının değişmesi, orada da duramayacağımı bildiğim için yeni mobilyalar, bilgisayar sandalyesi ve en son olarak bilgisayarın da toptan atılıp yeni kasa alınması ile bu domino gösterisi son bulacaktır.

Ekranımı değiştirerek başıma açtığım dertlere bak. Neyse 1680x1050 çözünürlük buna değiyor mu? Değiyor.

22 inch alacakların acılarını hafifletme adına tecrübelerim;
* Piyasada 22 inch 3 ekran var; Viewsonic, Samsung ve Phillips.
* Fiyat sıralaması şöyle; Samsung > Phillips > Viewsonic
* Teknik üstünlük sıralaması şöyle; Samsung > Phillips > Viewsonic (ama farklar çok az)
* Servis ve garanti sıralaması şöyle; Phillips > Samsung > Viewsonic
* Piyasada bulunabilme sıralaması şöyle; Viewsonic > Phillips > Samsung
* Sonuç; bulabilirseniz ve paranız varsa Samsung alın kurtulun. Benim gibi ortalama bi' insansanız Phillips nefis. Viewsonic ise hesaplı ve performansı kötü değil.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

ben demedim mi sana samsung al diye. gitmis phillips almis peh! :P

sercan dedi ki...

olm ama çok güzel. farkettim ki benim gözüm 5 ms ile 2 ms refresh rate arasındaki farkı anlayamıyor. parlaklık değeri falan da samsung ile aynı üstelik.

Adsız dedi ki...

masamdaki monitore ve hoparlorlere bakinca jeton dustu bende. phillips ne ola ki? sunny gibi bir sey olmasin? orjinali philips olsa gerek :D

Renderman dedi ki...

Apple alsaydın keşke, neyse.